♥Idézetek♥

Szerelem az, amikor csendes nyugalommal csak átöleled és tudod, hogy az életed is rábíznád. Mikor biztonságban érzed magad, és akármilyen baj ér, akármilyen zaklatott vagy, mellette megnyugszol. Mikor olyan titkaid is elmondod neki, amiket még te sem tudtál azelőtt magadról. És ha reggel kinyitod a szemed, ott fekszik melletted gyűrötten, kócosan, mégis boldog vagy :) <3

MENÜ

Mit ne tegyél szakítás után - 10 tipp..

Kevés fájdalmasabb dolog van a szakításnál. Tippjeink betartásával azonban megkönnyítheted az amúgy is nehéz helyzeted, és talán kevesebb szenvedéssel, gyorsabban lehetsz túl a szakításon.

1. Ne maradjatok barátok!
Biztos, hogy Te is jól ismered már a legtöbb szakítást lezáró "legyünk barátok" mondatot. Bármennyire is őszintének és kecsegtetőnek hangzik, a mi tanácsunk: ne legyetek. Mindig az együtt töltött idő fog eszedbe jutni, és igazán sose tudod elfelejteni, hiszen idôrôl időre fellángolnak majd újra az érzelmek. Persze, ha úgy érzed, hogy ez még nem a vég: akkor inkább csak tartsatok szünetet. Viszont, ha úgy döntetek, hogy vége, akkor vége! Akire egykor szerelmedként tekintettél és nem egyszer a lepedőt is összegyűrtétek, azzal igazán jó barátok már úgyse lehettek.

2. Ne tartsd meg a cuccait!
Szakítás után az első dolgod mindenképp egy kiadós lomtalanítás legyen. Tüntess el minden olyan dolgot, ami rá emlékeztet, vagy tőle kaptál. A legjobb az lenne, ha kidobnád őket. De ha elsőre ez nem megy, akkor szerezz egy nagy kartondobozt, pakolj bele mindent, és rejtsd el a lakás egyik olyan pontjára, ahol nem láthatod nap, mint nap.

3. Ne nézegess régi közös fotókat, videókat!
Ne kínozd magad feleslegesen a  nyaraláson, vagy karácsonykor készült közös fotókkal, videofelvételekkel. A sebek újra és újra feltépése nem segíti annak gyógyulását! Sőt...  

4. Ne hallgass szomorú zenét!
És felejtsd el egy időre a romantikus filmeket is! Sokan azt hiszik, hogy szakítás után a romantikus, szerelmes perceket hasonló témájú filmekkel, zenével lehet kárpótolni. Ez azonban nem igaz. Inkább csak felerősödik az érzés, hogy mennyire is hiányzik odabújni valakihez, átölelni, megcsókolni... A szomorú zenéktől ráadásul tuti, hogy egyfolytában bőgni fogsz!

5. Ne kezdj eszeveszett pasizásba!
A fájdalmadat nem fogja enyhíteni, ha a szakítás után rögtön más pasik karjaiba omlasz. Különben is, egy szakítással végződött kapcsolatot gyászolni kell. Amíg ez nem történik meg, addig nem fogsz tudni tovább lépni. És gondold át: csak azért, mert neked fájdalmat okoztak,  neked nem kell másnak is azt okozni! Nem vagy Te olyan...

6. Ne zaklasd, ne hívogasd!
A megszokás bizony nagy úr. Te viszont legyél erős! Ne hívd fel, csak mert hallani szeretnéd a hangját. Azért meg pláne ne, hogy esetleg elmond neki, hogy mennyire hiányzik. Különösen tartsd eszedbe ezt a szabályt akkor, amikor netán kicsit többet ittál a kelleténél.

7. Ne zárkózz be!
Legszívesebben egész nap otthon lennél, ki sem szállnál az ágyadból, csak az ágyból fekve néznéd a tévét, vagy álomba sírnád magad? Ezen már Carrie Bradshaw is átesett a Szex és New York első filmváltozatában. Valljuk be, szörnyű látvány volt a napokig ágyból ki sem kelő írónő, aki az evésen kívül még a fürdést is megvonta magától abban a néhány napban. A kérdés: mire jó ez? Jobb úgyse lesz. Menj emberek közé, találkozz a barátnőiddel! Biztos, hogy mindent megfognak tenni annak érdekében, hogy mihamarabb jobb kedvre derítsenek!

8. Beszélj a problémáidról!
Mi a baj? Semmi. Rossz válasz! A problémákról igenis beszélned kell. Minél tovább tartod magadban, annál rosszabb lesz. Hidd el, ha kiadod magadból az érzéseidet, a dühödet, a fájdalmadat, sokkal könnyebb lesz. 

9. Ne ess depresszióba!
Ha az előző két pontot betartod, akkor könnyen elkerülheted a depresszióba esést. Emberek közt, beszélve a problémáidról ugyanis sokat javíthatsz a pillanatnyi lelkiállapotodon. Fontos azonban, hogy ennek érdekében radikális dolgokat ne tegyél meg. Ha lehet, messziről kerüld az olyan hangulatfokozókat, mint az alkohol, a drog, és az erre kitalált gyógyszerek. Pillanatok alatt ugyanis függővé is válhatsz.

10. Ne próbáljátok meg újra!
Az utolsó, ám egyben az egyik legfontosabb szabály, hogy amennyiben ténylegesen a szakítás mellett döntötök, semmiképp se kezdjétek újra. Ami először nem működik, az másodjára sem jó. És ne feledd: felmelegítve csak a töltött káposzta jó. Bár, sokszor az sem...

 

Asztali nézet